ON-LINE IZLOŽBA: MLADEN ŽUNJIĆ-PUCKO


Galerija     Fundus     Preporuka     Biografije     Događanja     Linkovi     Fotke     KontaktMladen Žunjić — Pucko član je likovnih udruga: "HDLU - Zagreb" i "FORTUNA — ART" koja okuplja preko 160 najpoznatijih likovnih umjetnika iz Hrvatske i šire regije.  Uglavnom njegovi radovi nalaze se u privatnim kolekcijama štovatelja moderne umjetnosti diljem Hrvatske,pa sve do SAD (Memphis-Tenessi). Rođen je u Zagrebu,gdje je završio fakultet Prometnih znanosti,dok Likovnu Akademiju iz obiteljskih razloga nije uspio završiti! U dva navrata živio je u Republici Sloveniji (Ljubljana 8god.), te 4 god. u Kraljevini Belgiji (Bruxellles), družeći se sa tamošnjim slikarima,stjecajući bogata iskustva o modernoj umjetnosti. Živi i radi u Zagrebu, gdje su mu radovi izloženi u stalnoj postavi Galerije Žunjić.1. BESKRAJ
1. BESKRAJ
2. NOVA ZEMLJA
2. NOVA ZEMLJA
3. STVARANJE
3. STVARANJE
4. APLIKACIJA BOJA
4. APLIKACIJA BOJA
5. ZALJUBLJENI
5. ZALJUBLJENI
6. KOSITRENI VOJNIK BUDUĆNOSTI
6. KOSITRENI VOJNIK BUDUĆNOSTI
7. VRTLOG NEMIRA
7. VRTLOG NEMIRA
8. BUDUĆNOST SVIJETA
8. BUDUĆNOST SVIJETA
9. ZELENI AKT
9. ZELENI AKTSuvremeni Hrvatski likovni umjetnik,slikar Mladen Žunjić - Pucko,autor je nekoliko realiziranih po obimu većih i po kvaliteti priznatih ciklusa,u kojima je vješto i odvažno istraživao teme i motive koji su ga  nadahnjivali,uznemiravali i poticali na traženje rješenja,kontinuirano lavirajući između klasične figuracije i nadahnjujuće apstrakcije. Njegovi ciklusi ponajprije su okarakterizirani snažnim,emotivnom nabijenim koloritom,obično na većim i velikim formatima na kojima je postizao i ostvarivao rezultate kojima je težio,uz posvemašnju slobodu geste i punoću snažno ali odmjereno nanešene boje.   

Miroslav Pelikan


 

MLADEN ŽUNJIĆ — PUCKO, ZDENAC ŽIVOTA, 95X115 AKRIL NA PLATNU


Slikar Mladen Žunjić — Pucko inspiraciju za svoje radove pronalazai u metafizici današnjeg vremena. Uglavnom ga zanimaju moderna apstraktna slikarska djela. Njegov slikarski pravac razvio se u dva smjera: lirsku apstrakciju i napstraktni ekspresionizam.  

Stanko Špoljarić

 LINK

https://www.pinterest.com/

Galerija     Fundus     Preporuka     Biografije     Događanja     Linkovi     Fotke     Kontakt